logo

NOVOSTI
Slider
tokyo

datum

24. jul - 09. avg

država

japan

odbrojavanje

185 Days

websajt

zaprati

Simonoviću jednoglasno novi mandat


srijeda, 09 septembar 2020 06:35

Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Skupštini krovne asocijacije crnogorskog sporta. Simonović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku. Za novi mandat predložilo ga je 12 nacionalnih sportskih saveza.

Simonović je kazao da mu kao čovjeku i sportskom radniku imponuje jednoglasna podrška koju je dobio na Skupštini COK, navodeći da to ne bi mogao da ostvari bez Upravnog odbora, nacionalnih saveza, saradnika u komitetu, države i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

„U minulom periodu, COK se iskazao kao odgovoran partner i ostvario je dobru saradnju, kako sa sportskim savezima tako i sa samim sportistima, pružajući im, u granicama mogućnosti, dobre uslove za pripreme i odlazak na Olimpijske igre, kao i učešće na drugim važnim multisportskim međunarodnim takmičenjima pod pokroviteljskom MOK-a”, kazao je Simonović.

Prema njegovim riječima, nije bilo takmičenja, niti međunarodnog skupa ili dešavanja na kojem crnogorski sportisti nijesu učestvovali kao sportisti ili sportske delegacije, navodeći da je COK snosio sve troškove za ta dešavanja.

On je naglasio da će u narednom periodu suštinu Programa temeljiti na ranije definisanim ciljevima i ambicijama i da će taj dokument, kao i do sada, predstavljati kontinuitet rada i aktivnosti iz prethodnog olimpijskog ciklusa, te da će se temeljiti na Olimpijskoj povelji, Zakonu o sportu i Statutu COK-a, kao i novim, iskazanim potrebama i prioritetima crnogorskog sporta.

„Tu prije svega mislim na promociju i afirmaciju olimpizma i olimpijskih vrijednosti, ukazivanjem na njihov značaj i potrebu, učešće na svim takmičenjima pod pokroviteljstvom MOK-a i participaciju u svim drugim aktivnostima naše olimpijske porodice”, kazao je Simonović.

On je najavio da će se početi sa blagovremenim pripremama za Ljetnje olimpijske igre u Tokiju i za Zimske olimpijske igre u Pekingu, kao i da će biti ispraćen i kompletan kalendar MOK-a i EOK-a u olimpijskom ciklusu 2020-2024.

„Nastavićemo sa stipendiranjem najuspješnijih crnogorskih sportista, sa namjerom da se na što kvalitetniji način pripreme za nastupe u cilju ostvarivanja olimpijskih normi, uz potrebu  intezivne saradnje sa savezima kako bismo stvorili još veći stepen odgovornosti za uložena sredstva”, rekao je Simonović.

On je podsjetio da je COK više od 500 hiljada EUR uložio u sportsku infrastrukturu – kroz Igre malih zemalja, te da sa takvim aktivnostima i podsticajima planira da nastavi.

„Ono čemu ćemo u narednom periodu težiti je svakako uključivanje što većeg broja građana, mladih i djece u sportske aktivnosti, a posebnu pažnju, kao i do sada, poklonićemo radu sa volonterima”, rekao je Simonović.

On vjeruje da će realizacijom Programa ponovo biti ostvareni sjajni rezultati crnogorskih sportista i da ćemo sa ponosom slušati crnogorsku himnu i gledati crnogorski barjak na jarbolu, a naše sportiste na pobjedničkim postoljima.

„U sportu, kao dinamičnoj djelatnosti, mogu se pojaviti razna druga pitanja i ona će kroz naše redovne aktivnosti biti tretirana na adekvatan način. Ambicija mi je da sve izloženo realizujem sa timom ljudi koji su i do sada bili i izuzetni saradnici i nosioci svih aktivnosti u COK-u i vjerujem da na njihovu posvećenost i profesionalnost mogu da računam i u narednom periodu”, zaključio je Simonović.

Skupština je jednoglasno usvojila i prijedlog za sastav Upravnog odbora (UO), koji će kao i prethodni brojati 17 članova. Predsjednik Simonović je, za potpredsjednike COK-a, kao i u predhodnom mandatu, predložio Bora Mračevića i Bojanu Popović.

Članovi UO u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dimitrije Rašović, Jovica Rečević, Dragan Samardžić, Božidar Vuksanović, Dejan Bajić, Veselin Barović, Momir Đurđevac, Branko Jovanović, Dragan Kopitović, Rajko Kosić, Džemal Ljušković, Vanja Mugoša, Cvetko Pajković i Radmila Petrović.

U Nadzorni odbor reizabrani su Ratko Dedić, Miodrag Ivanović i Milivoje Radović.

Skupština je jednoglasno usvojila i finansijski izvještaj za 2019. godinu, zajedno sa izvještajima Nadzornog odbora i nezavisnog revizora. Usvojeni su i Finansijski plan za 2020. i Izvještaj aktivnosti COK u minulom četvorogodišnjem mandatu.

Sjednici je prisustvovao 41 delegat, od ukupno 47, koliko broji Skupština COK-a.

 

Izvor : MINA

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Image is not available
Hor "Jedinstvo" Kotor
#HOWBIGWEARE #ostanidoma #coronainfocg
Subscribe to the official channel of the Montenegrin Olympic Committe!
Link: https://bit.ly/2wNWSlq
Image is not available
Igre malih zemalja Evrope 2019 - Atletika
Crnogorski olimpijski komitet vam sa ponosom predstavlja promo spot za Igre malih zemalja Evrope MNE 2019!
Image is not available
Put Olimpijske baklje / GSSE MNE 2019
#HOWBIGWEARE #ostanidoma #coronainfocg
Subscribe to the official channel of the Montenegrin Olympic Committe!
Link: https://bit.ly/2wNWSlq
Image is not available
MNE GSSE 2019 i Grean games

COK Montenegrin Olympic Committee
Image is not available
Mala zemlja, ali zemlaj velikog srca! COK promo spot

COK Montenegrin Olympic Committee
Image is not available
10 GODINA CRNOGORSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA!

COK Montenegrin Olympic Committee
Slider
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

magazin

OLIMPIJSKI MAGAZIN

PREUZMI

 

logo

logo

logo

logo

logo