logo

NOVOSTI
Slider
tokyo

datum

24. jul - 09. avg

država

japan

odbrojavanje

185 Days

websajt

zaprati

Crnogorski olimpijski komitet uručio je danas godišnja priznanja najboljim sportistima i nacionalnim selekcijama u godini na izmaku.


ponedjeljak, 28 decembar 2020 11:32

Nagradu za sportistu godine dobio je Draško Brguljan, kapiten vaterpolo reprezentacije. U ekipnoj konkurenciji nagrade su dobili ženska rukometna i muška vaterpolo reprezentacije.

Priznanja u pojedinačnoj konkurenciji za mlade sportiste pripala pripala su bokserima, Bojani Gojković i Petru Liješeviću.
Shodno epidemiološkoj situaciji, priznanja su dodijeljena u prostorijama COK.

"U specifičnim uslovima proglašavamo najboljeg sportistu godine, najbolje selekcije i najbolje mlade spotiste. Nijesmo željeli da preskočimo izbor ni ove godine, željeli smo da nastavimo sa tradicojm i u lijepom maniru da završimo sportsku i poslovnu godinu. Iako je ova godina prošla sa mnogo manje takmičenja, ipak se možemo pohvaliti rezultatima koje smo napravili. Vaterpolisti su bili treći u Evropi, podmlađena ekipe je napravila sjajan rezultata što nam daje nadu i vjeru u njihov budući potencijal, a vjerujem da će ga pokazati. Donijelu su bronzu i na taj način zavrijedili priznanje, kao najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji.
Naše dame, takođe, rukometašice, ,,zlatne lavice”, koje su nas i do sada milion puta obradovale i osvojile za nas najvažniju olimpijsku medalju iz Londona, ovog puta sa Evropskog prvenstva nijesu došle sa odličjem ali su došle svijetlog obraza. Izgubile su realno samo jednu utakmicu od domaćina, koja je bila rezultatski izražena, ali sve ostalo je bilo egal - sa Ruskinjama i Francuskinjama. Odigrale su neriješeno sa Španjolkama, a ostale utakmice pobijedile. Ovo je pokazatelj jedne, takođe, mlade ekipe u rukometu, a uz nekoliko iskusnih, imamo se čemu nadati. Vjerujem da će mlade djevojke pokazati potencijal i biti kvalitetne nasljednice one sjajne generacije i generacija koje su nas godinama unazad odbradovale rezultatima.
Kod mladih sportista, imamo dva bisera Petra Liješevića i Bojanu Gojković - koja je tradicionalno ovdje, treći put. Čestitam im na nagradi, a čestitam i Bokserksom savezu Crne Gore, i Bokserskom savezu Budva na sjajnom radu, organizaciji i rezultatima. Imamo dobru, mladu i poletnu ekipu, stručan i predan rad što može biti garancija budućih, i u seniorskoj kategoriji, sjajnim rezultatima. Đelim još da kažem da čemo Bojana Boškovića nastvaiti da stipendiramo u narednoj godini. Bio je i do sada naš stipendista, a želimo mu opravak u svakom pogledu i sreću u daljem u životu.
Za sportistu godine bilo je nepodijeljeno mišljenje, ogromna većina Saveza, kompletan Upravni odbor COK-a dali su podršku proslavljenom vaterpolisti Drašku Brguljanu. Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku kariwjeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Pričali smo i ubjeđivali smo ga da nastavi još da igra i sigurno će nastaviti. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na OI, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu.
Čestitke dobitnicima nagrada, svima onima koji su u lancu učestvovali da rezultati budu ovakvi, a vjerujem da će naredna godina biti mnogo bolja, da ćemo imati OI u formatu u kojem je to moguće organizovati, čak i sa publikom. Vjerujem da su pripreme odrađene na kvalitetan način. Ovo će biti najskuplje Ljetnje Igre do sada, a sve to bi trebalo da see kroz vrijedni rad naših domaćina vrati. Biće teško, ali vjerujem da će uz pomoć Međunarodnog olimpijskog komiteeta, Vlade Japana, Organizacionim odborom i Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Igre biti onakve kakve želimo.

Svim građanima Crne Gore, sportistima, radnicima, želim srećnu i uspješnu 2021. godinu. Da nas sreća i zdravlje prati i da ovo što se desilo što prije saniramo i zaboravimo."

Predsjednik COK, Dušan Simonović


"Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim građanima Crne Gore želim uspješnu 2021. godinu, prije svega da se oslobodimo virusa i vratimo normalnim životima. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju.

Hvala na organizaciji u ovakvim uslovima, nadam se da će već naredne godine sve biti vraćemo na staro, kao što je nekada bilo. Hvala na priznanju, nadam se da ćemo ga opravdati."

Draško Brguljan, najbolji sportista Crne Gore"U ime reprezentacije zahvaljujem se na nagradi, zasluženoj, vjerujem da će ova olimpijska godina, ako bude moglo da se igra, biti još uspješnija i vjerujem da ćemo i dalje ređati dobre rezultate kao i do sad."

JOVANKA RADIČEVIĆ, kapitenka “lavica”"Velika je čast biti najbolji mladi sportista, posebno jer sam to priznanje dobila treći put. Velika čast i priveligija, ali i odgovorbnost i obaveza.
Očekuje me u 2021. godini Svjetsko prvenstvo, pripremamo se za to i nadam se da ćemo i sa tog takmičenja donijeti dobre rezultate. Konkurencija će biti jaka, ali daću svoj maksimum da nastavim seriju pobjeda i dobrih rezultata"

Bojana Gojković, najbolja mlada sportistkinja


"Hvala Crnogorskom olimpijskom komitetu na priznanju za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2020. godini. Ova godina bila je teška u epidemiološkom smislu i nije bilo puno takmičenja. Uspjeli smo na kraju da izvučemo maksimum iz nje. Nagrada mi puno znači, ali nosi I veliku odgovornost. Nadam da ću uspjeti da izvučem maksimum mogućnosti iz sebe i opravdam priznanje."

Petar Liješević, najbolji mladi sportista

 

 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Image is not available
Hor "Jedinstvo" Kotor
#HOWBIGWEARE #ostanidoma #coronainfocg
Subscribe to the official channel of the Montenegrin Olympic Committe!
Link: https://bit.ly/2wNWSlq
Image is not available
Igre malih zemalja Evrope 2019 - Atletika
Crnogorski olimpijski komitet vam sa ponosom predstavlja promo spot za Igre malih zemalja Evrope MNE 2019!
Image is not available
Put Olimpijske baklje / GSSE MNE 2019
#HOWBIGWEARE #ostanidoma #coronainfocg
Subscribe to the official channel of the Montenegrin Olympic Committe!
Link: https://bit.ly/2wNWSlq
Image is not available
MNE GSSE 2019 i Grean games

COK Montenegrin Olympic Committee
Image is not available
Mala zemlja, ali zemlaj velikog srca! COK promo spot

COK Montenegrin Olympic Committee
Image is not available
10 GODINA CRNOGORSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA!

COK Montenegrin Olympic Committee
Slider
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

magazin

OLIMPIJSKI MAGAZIN

PREUZMI

 

logo

logo

logo

logo

logo